Cím: 2092 Budakeszi Fő u. 43-45

mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel:    +36 (23) 385-333  

Mobil: +36 (30) 318-5555

Microsoft Windows 8.1


Kiadták az új frissítést, és egyúttal szemügyre vesszük, milyen hibákat javítottak ki a Windows 8 hoz képest.

A Microsoft Windows 8.1 már elérhető a Windows Store-ból, ingyesen letölthető, amely kijavít számos kritikus hibát, amit a Windows 8 tartalmazott.

A cég javította az olyan alap tulajdonságokat, mint a keresést, fejlesztette a beépített alkalmazásokat, valamint a levelezést és még több teret ad a testreszabhatóságnak.

A Windows 8.1 telepítése attól függően változik, hogy milyen operációs rendszerrel rendelkezünk. A hagyományos Windows 8 felhasználók le tudják tölteni a frissítést közvetlenül a Windows Store-ból. Viszont a Windows 8 Enterprise esetében a licenszet, MSDN és TechNet felhasználók elérhetik a 8.1-et, mint ISO képfájlt majd letöltést követően telepíthetik azt.

 

A Start gomb


Bár a Start gomb visszatért az asztal bal alsó sarkába, ne legyenek illúzióink. A bal kattintást felcseréli a Live Tile felületét az Asztallal, a jobb kattintással a Power User Menu-t hozhatjuk elő.

Ezek a tulajdonságok már elérhetőek Windows 8 alatt is – csak a cég hozzáadta a Start gombot a képernyő bal alsó sarkába. Ám van egy lényeges különbség: mikor a jobb egérgombbal kattintunk, akkor belépést nyerhetünk több programhoz, mint például az Eszközkezelőhöz, Vezérlőpulthoz, Hálózati Kapcsolatokhoz valamint a gép kikapcsolásának opcióját.

Nem lehet elérni a programokat a Start gombon keresztül – így vagy beírjuk az alkalmazás nevét a gyorsindításba, vagy belépünk a Metro felületre, és onnan nyitjuk meg. Jobb lenne, ha a Microsoft visszatenné a Start gomb eredeti funkcióját.

 

Boot-olás közvetlenül az Asztalra

Az Asztal az a hely, ahol a felhasználók a munka többségét végzi, így értelmetlen volt, a a Windows 8 részéről, hogy indítás után nem lehetett közvetlenül az asztalra navigálni.

Ennek a funkciónak az engedélyezéséhez, kattintsunk jobb egérgombbal az Asztalra, és azon belül a Tulajdonságok parancsra. Kattintsunk a Navigation tab-ra menüre, és ellenőrizzük le a „Bejelentkezés után az Asztal megjelenítése ” pipát beállítását.

Az is lehetséges, hogy úgy konfiguráljuk a gépet, hogy közvetlenül az Asztalra boot-oljon egy alkalmazást.

 

Fejlesztett multitasking és újraméretezés. 

 

Windows 8-ban csak 2 Live Tile alkalmazást láthattunk egyszerre a képernyőn. Ráadásul 80:20-as arányban volt ez elosztva. A frissítés azonban engedélyezi a felhasználóinak, hogy akár egyszerre 4 megjelenjen a képernyőn, és emellett minden egyes ablak méretét is szükség szerint meg tudjuk változtatni.

A cég bemutatta több Live Tile újraméretezés lehetőségét is. A gyakrabban használt alkalmazásoknak lehetnek óriási ablakban, míg a kevésbé használtaknak egészen kicsiben. Az is lehetséges, hogy több alkalmazást egy időben kiválasszunk, újraméretezzük, elrendezzük vagy eltávolítsuk.

 

Internet Explorer 11


A cég elvérzett a Webböngészők piacán. Az erős élmezőnyel szemben (Chrome, Firefox és Safari) vajon az IE11 visszafogja-e téríteni a felhasználókat az alap Windows böngészőre?

A jelek pozitívak. Nem csak hogy az IE11 a legbarátságosabb alkalmazás a piacon – könnyen érinthető parancsikonok és számos beállítás elérhető a címtárból, és ez a leggyorsabb is, legalábbis a Sunspider magazin szerint. Az IE11 hamarabb tölt be egy weboldalt; átlagosan 155ms alatt, míg a Chrome csak 222ms alatt tudja ezt megtenni.

Számtalan fület nyithatunk meg az IE11-ben, és cserélgethetjük is azokat.

A másik felhasználóbarát funkció az Olvasó Lista – így akár később is könyvjelzőzhetjük az olvasott cikkeket. Hogy ezt aktiváljuk: kattintsunk a Csillag ikonra a címsorban, aztán a Megosztás ikonra.

 

Levelezés:

A Microsoft számos fejlesztést vezetett be az alapértelmezett levelezőprogramban, hogy mindenki számára barátságosabbá tegyék. Opciók gazdag kínálata áll rendelkezésünkre, ebbe beletartozik a mozgatás, megjelölés, olvasatlannak jelölés, törlés.

A Sidebar-nak több beállítása van, amivel engedélyezi a felhasználónak, hogy gyorsan váltsanak a jelölt levelek, mappák és kedvenc kapcsolatok között.

 

Okosabb keresés:

Ez a Windows 8-ban nem volt valami felhasználóbarát funkció.A keresés menüpont bevezetésével csináltak egy felugró alkalmazáslistát és a keresés maga alapjáraton annyi volt, hogy átment az alkalmazásokon. Ez nem túlzottan hasznos…

A Windows 8.1-ben a keresés menü már nem foszt meg az egész képernyőtől. Helyette a jobboldalon felugrik, a képernyő nagy részét érintetlenül hagyva. A keresés a Windows 8.1-ben sokkal jobb. Az operációs rendszer most már készen áll arra, hogy mindent felkutasson, tud keresni a Beállításokban, a Fájlok közt és a weben – hála a Bing-nek.

 

Fejlesztett támogatás a BYOD-hoz (Hozd magaddal saját eszközödhöz)

A cég állítja, a Windows 8.1-cal könnyebb lesz a vállalatoknak kivitelezni a BYOD eljárást, növelve ezzel az eszközöz kezelés beállításait.

A Windows 8.1 rendelkezik egy új Nyílt Mobilos Eszközkezelővel (Open Mobile Alliance Device Management, OMA-DM). A végfelhasználók elérhetik a hálózati erőforrásokat bármelyik internet erőforrásról, biztonságosan. Az eszközöket be lehet állítani az irányadó házirendben, így a felhasználónak lehetősége nyílik belépni a, munkafájlokhoz és vállalati alkalmazásokhoz egyaránt.

A rendszergazdák felügyelni át tudják venni a vezérlést a teljes gép felett, így segítve a munkavégzőket problémáik mihamarabbi megoldásában. a rendszergazdák szintén képesek lehetnek arra, hogy kikényszerítsék a dinamikus irányítást kezelő jogosultságokat. Ez azt jelenti, hogy mikor eltávolítják az eszközt a hálózatból, akkor a felhasználó attól kezdve nem fog hozzáférni a céges adatokhoz.

Annak ellenére, hogy állításuk szerint a Windows 8 10+ inches átmérőjű képernyőkre van konfigurálva, a cég kiterjesztette támogatását kisebb kijelzős eszközökre is. Számos 8 inches tablet is piacra kerül, ebbe beletartozik a Dell Venue Pro 8 és a Lenovo Miix 2.

 

Automatizált alkalmazás frissítés és SkyDrive szinkronizálás

Ez is egy olyan opció volt, amit kihagytak az eredeti operációs rendszerből.

Minden dokumentumunkat elmenthetjük a Microsoft SkyDrive felhő alapú háttértárán. Természetesen lehetőségünkben áll helyileg menteni a fájlokat, de ha több eszközzel rendelkezünk, akkor a SkyDrive használata megkönnyíti életünket.

A felhasználók 7GB ingyen tárhelyet kapnak – és lehetséges ezt 10GB-ra bővíteni, évente 6 fonttal.

 

Jobb csatlakozás és biztonság

A cég feljavította a Windows 8.1-ben a csatlakozást – a PC-kel és tabletekkel immár lehetőségünk van csatlakozni VPN-nel automatikusan, mikor a felhasználók egy belföldi alkalmazásra vagy URL címre kattintanak.

Windows 8.1 ben beépített 3G/4G támogatás van, ami használható Internetmegosztásra is

NFC támogatást is tovább fejlesztették. A felhasználók elméletileg párosíthatják a eszközeiket külsö perifériákkal, anélkül hogy bonyolultabb összehangolási folyamatokat használnának. A cég továbbá állítja, hogy felhasználóik szintén képesek lesznek hozzácsatolni egy NFC-t a nyomtatóhoz és csatlakozzanak a készülékhez egyetlen érintésével.

 

Összegzés:

A Windows 8.1 frissítés a változások gazdag tárházát hozza magával.

Rendszerkövetelmény:

Min rendszer követelmény: 1 GHz processzor vagy gyorsabb PAE, NX, és SSE2
támogatással! 2 GB RAM / 20 GB üres hely a merevlemezen.
1024 × 768 képernyő felbontás
DirectX 9 grafikus kártya WDDM támogatással

Megítélés: Amennyiben Windows 8-t használ, erősen ajánljuk a frissítést, amilyen gyorsan csak lehet. A frissítés helyrehoz számos hibát; s habár még nem tökéletes, a 8.1 egy tökéletes előrelépésnek számít.

Elérhetőségek

Budakeszinotebook:
 
Üzlet:
2092 Budakeszi Fő u. 52. a
FIRST LED üzletben!!!
Email:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 (23) 385-333 
Mobil: +36 (70) 231-3333

 

Nyitva Tartás:
 
Hétfő           09:00 - 18:00
Kedd           09:00 - 18:00
Szerda         09:00 - 18:00
Csütörtök     09:00 - 18:00
Péntek         09:00 - 18:00
Szombat      09:00 - 12:00
Vasárnap     Zárva

BejelentkezésFacebook

SFbBox by afl odds
Scroll to top